Välkommen Nyheter Maximus foton Utställning Kontakt information Länkar
| Om oss | Varför Helig Birma? | Rocky

 

 

Första kontakten

Hej! Vad roligt att du har hittat till Maximus plats på nätet. Här har han tänkt berätta vad som händer i hans liv.

 

Vi börjar från början.

Maximus är en Helig Birma, Chokladtabby (SBI B21) och är idag lite drygt 1 år gammal, han heter i stamtavlan S*Nounou's A French Love.

 

Han föddes i Tyresö hos fodervärden Anette, hon var fodervärd åt Nounous. Mamma är S*Nounou's Silk'N Lavender (SBI C) och pappa är CH S*RausHöjden's Stardust (SBI B21) pappa har samma färg som sonen. I kullen fanns det två syskon till och det är systern S*Nounou's Shoreline (SBI B) och brodern S*Nounou's Troubled Mind (SBI C). De föddes söndagen den 27 november 2005.

 

Maximus trivdes gott hemma hos sin mamma, han tyckte det var jätte kul att busa med syskonen och mamma och alla i familjen som bodde där, det var 3 barn och två vuxna som var jätte mysiga och de tyckte Maximus var så go och mysig, då kallades han för Nemo. (Jag undrar varför, för han har aldrig varit svår att hitta och än mindre svår att fånga honom, han älskar att vara med människorna och kela, leka och bara ligga på dem och sova! Det är toppen!)

 

I början av januari 2006 kom vi, hans nuvarande matte och husse och tittade på honom, Maximus tyckte det var lite roligt och läskigt. Nya främmande människor som kom och tog fram honom och syskonen från favoritplatsen, vid elementet i hallen! Vi vände och vred på honom, Caroline visade hans jätte fina panna, och visade även upp hans fina profil. Så tittade vi även på tassarna, de vita sockorna som han har! på alla fyra tassarna och de är jätte jämna och fina! Kilar har han på bakbenen också. Efter det att vi hade hållit på att vrida och vända på honom, och jag, hans blivande matte lyfte upp mig, högt över golvet, det tyckte Maximus var jätte läskigt han pep högt och ljudligt! Jag satt mig ner på golvet och lyfte upp honom igen, det var inte högt, vilket han tycktet var helt ok, han passade då på att undersöka vem jag var, nosa lite och sedan äntligen fick man komma ner på golvet och busa runt lite och gå och få lite mjölk av mamma. Vi människorna satt kvar där på golvet, lekte lite med kattungarna, men som liten kattunge blir man snabbt trött när man bara är dryga månaden vilket de blev och då kröp Maximus upp på min nya mattes arm och la mig där och sov (matte smälte som smör i solsken!) .

 

Efter några veckor så var vi, blivande matte och husse där igen och tittade på charmtrollet, jag tror han tyckte vi var riktigt mysiga människor, den gången passade han även på att charma husse, han la sig i husses händer och sov en stund, husse vågade inte röra en fena! Och helt såld blev han!

 

Så här såg jag ut i slutet av januari 2006 dscf0063

 

 

Välkommen | Nyheter | Maximus foton | Utställning | Kontakt information | Länkar